lørdag 30. mars 2013

Vårstemning

Idag har jeg, samboeren og knøttet vært ute og gått tur langs Aker Brygge i sola. Det var kjempe koslig og jeg glemte nesten at det fortsatt er snø rundt omkring. 
Vi satte oss ned på brygga og spiste softis og tittet utover vannet. Herlig! Man kan kose seg litt uten hytte i påsken også.. Men jeg tror neste år, så vil jeg komme meg til fjells. Blir litt enklere når knøttet er blitt litt større og kan være med ut også :) 


Og jeg måtte dra med meg enda flere blomster hjem.. Klarte ikke la vær når jeg gikk forbi Mester Grønn på togstasjonen. Blomstene ropte på meg :)


Har kjøpt nydelige Kirsebær grener, som jeg satte i store, fine vasen min fra Kremmerhuset.
Gleder meg til det kommer blomster på de! 


Kjøpte også noen fler ranunkler, men plukket også med meg noen andre søte blomster, som jeg ikke husker navnet på akkurat i nå :( men fine er de! :) Hadde ikke noen vase til de, men fant ett gammelt syltetøyglass i skapet og det passet kjempe fint syns jeg. Knøyt litt hyssing rundt, så ble det perfekt ;)


Her er den sammen med litt andre ting fra Kremmerhuset :)


Var på brukt og antikk messe i Lillestrøm ifjor og fikk dratt med meg denne gamle malerstigen hjem. Synes den passer kjempe godt inn på spistestua vår :) Og veldig grei å vise frem litt ting på.. Kan ikke stå så mye der ellers, siden vi har en katt som elsker å rive ned ting her hjemme.. Men men, den er fin uansett :)


Jeg må nesten sette denne vasen med blomster på bordet sammen med det andre :) Ellers så lever den ikke lenge.. Det er ikke så farlig, for den ser fin ut der også. Har mange steder å sette ting her i heimen, så aldri noe stress med det :)


Håper alle har en fin påske!!

Takk for at du så innom :)

Klemmer m.j.







onsdag 27. mars 2013

vaser, fler vaser og litt utenom

Jeg har funnet ut at jeg er veldig svak for vaser.. Stadig vekk finner jeg nye som jeg bare må ha med hjem. Jeg har vist noen av dem før. Men jeg tenkte å få ta litt bedre bilder av dem. For de er jo så fine :)


Disse er fra Keiserne, (merke Bloomingville). De er stilige og elegante på en gang syns jeg. Jeg elsker det strukturerte mønsteret <3 Kjøpte den først i hvitt, men ville ha den i gull til soverommet. Så da bestilte jeg så klart den også.. ;)


Fikk med meg noen vakre eucalyptus grener hjem idag som jeg syns passer perfekt oppi. Enkelt og pent :) Det enkle er ofte det beste, er det ikke så?


Denne skal inn i stua :)


Sammen med bladene, kom også noen nydelige ranunkler.. Jeg synes de er så fine og vårlige! Da jeg var ute idag så kvitret fuglene og solen skinte, fikk skikkelig vårstemning :)



Glemte å vise det fine dekor påskeegget jeg kjøpte her om dagen. Syns den passet perfekt med fjæregget og teakskålen :)


Var en liten tur innom Kremmerhuset på Byporten og handlet dette fine trekket og litt lys. Eller mange lys.. ;) Brenner lys hver dag, blir jo fortsatt litt mørkt på kveldene og det er alltid koslig med levende lys! 
Elsker de nøytrale fargene sammen, hvitt,grått, lin og mørk lin <3


Ønsker alle en god påske!

Klemmer fra m.j.








mandag 25. mars 2013

Ett lite glimt av spisestuen


Idag har jeg lyst å vise litt fra spisestuen :) og et par bilder fra stuen, igjen.. For har nemlig vært og handlet noen nye ting =D Som nevnt tidligere, så er jeg ørlite, bittelitt shopping avhengi ;)

Jeg var nemlig på lunsj med mamma og søsteren min her om dagen. Så når lunsjen var ferdig og lille gutt sov godt i vogna si, tuslet jeg rett og slett litt rundt i byen. Da befant jeg meg plutslig inne på på butikken "Ting" og tittet, og fant mye fint. Kontrollerte meg litt og plukket med meg noe av det som lommeboken og jeg ble enig om.


Mini Peace tegnet, lysestaken og kubbelyset ble med hjem. De fikk plass oppå peisen sammen med det andre fine som står der. Jeg synes lysestaken var så stilig! Den hadde en storesøster, spørs om ikke den må være med hjem også etterhvert.. 



Så fikk jeg også en ny pakke ifra Keiserens nye trær!
Fra dem så har ett par av tingene funnet vei inn på spisestuen.



På det første bildet av disse to, så er den stilige, litt kubistiske vasen bestilt ifra Keiserne, merket er Bloomingville. Og fjølen i teak alt står på er bestilt fra samme plass, men merket er HK Living.
Synes den fjølen er så fin! De fantes også i flere str. Så spørs om ikke det blir en bestilling til ifra Keiserne med noen fler ;) 
Ønsker meg egentlig ett som er litt størrelse på som jeg kunne brukt som fat på spisebordet. For nå syns jeg at jeg har altfor mye småting på bordet, så blir fort litt rotete å se på :( Men jeg får bare holde øynene oppe.

Avslutter med ett par bilder av hva som befinner seg på skjenken inne på spisestuen :)




Takk for at du så innom!

Klemmer fra m.j










tirsdag 19. mars 2013

Ett hint av påske

Jeg har aldri hatt det som tradisjon å pynte noe spesielt til påske.. Men litt blomster og ett par andre detaljer klarer jeg å få på plass. Var en tur på senteret idag, og da ble også en bunt med fargeglade tulipaner med meg hjem.
Skulle nok kjøpt en bunt til gitt, for jeg har visst litt flere vaser enn jeg tenker over, stående fremme i leiligheten min. Noen av dem fikk hvertfall litt friske blomster i seg. 


Har ikke så mange vaser på kjøkkenet, men en liten en fikk noen tulipaner.


De har selskap av litt forskjellig.. Boksen kjøpte jeg på Dorothea på Triaden, med uglen som er så søt. Den stiligste muggen med lerkegreiner, den er i samme serien som fruktskålen på stua, og er blytung. Merket godt det når jeg drassa den med meg fra Aker Brygge og hjem. Jadda.. Alt skal med ;)
Og ett par søte kopper ifra Kremmerhuset (så klart :) ).


Stuebordet fikk også noen blomster.. Her på fat med litt andre fine ting.
Fikk nemlig min betsilling fra Keiserens Nye Trær. De har så mye fint! Og på fatet står det en stilig vase og litt mer påskepynt i form av "kvist"egg.


Man ser ikke vasen så godt, men får ta ett innlegg med ett bedre bilde av den :) Det fortjener den!
Ellers så prøver jeg å samle meg flere Norgesglass (som sikkert mange har hjemme), har ett forløpig. Så hvis noen vet om noen bra steder å få tak i det på, rop ut!


Peisen er kanskje det fineste stedet i stua vår. Jeg elsker å endre på dekoren der.. og med tingene jeg kjøpte ifra Keiserne, så fikk jeg mulighet til å endre der igjen :) Den kule peace kransen i rekved er derifra. Og den ble like fin som jeg håpet den skulle bli oppå peisen!
Her har jeg brukt de sort hvitt kontrastene jeg har nevnt før, med litt grått og noe til å bryte med. I dette tillfellet ble det treverket og tulipanene da ;)
Og sneik inn det fine påskeegget mitt der også. Passet så godt inn synes jeg. Og vips! så er det bittelitt påske der også.


Glemte først å tenne på lysene før jeg tok bilder av ting idag.. nybegynner feil ;) Så måtte ta alle bildene på nytt med tente lys. For det blir jo mye bedre med litt levende lys på bildet.


Nå får jeg gå å rydde bort all den pynten jeg ikke fikk plass til på peisen etter denne endringen. Har litt forskjellig pynteting da, kan jeg si.. Som nevnt før, har det samla seg en god del iløpet av tiden i interiørbransjen.

Takk for at du så innom :)








tirsdag 12. mars 2013

Fra alle kanter


I mitt hjem, så har det sneket seg inn noen søte figurer.. De er fra litt forskjellige kanter av verden :) Og det passer perfekt i min herlige mix her hjemme. De står riktig ikke sammen, men de er alle like fine.
Første ut er to "venninner" som står sammen i stua og passer på. Det tok litt tid før jeg fikk kjøpt med noen hjem, de er ikke så mye i interiør bildet nå, men de hører hjemme uansett ;)


Dette er også sikkert noe av det eneste hjemme hos meg som er rosa, samt de to boksene de står på.
Litt rosa må man jo ha.. ;) Disse Kokeshi dukkene er så fine, og jeg måtte så klart ha to.
Like viktig er jo så klart resten av tingene på benken. Bokser, så klart, fylt med litt av hvert og så vakre som de er. Og fruktskålen som jeg måtte ringe rundt til forskjellige butikker for å få tak i, måtte ha! Den er stor, som en fruktskål burde være, og veeeldig tung. Da er den hvertfall solid tenker nå jeg.

Neste figur befinner seg på spisestua. Fargen gjør at jeg synes den passer med ganske mye. Det indiske preget blir litt dempet siden den er litt ivory farget. Så jeg flytter mye rundt på den, den sto til og med framme til jul ;) Han (føler at det er en han) vil jo være med han og =D


Så blandt alt ifra fattigmannsølv, zink, glass og kongler, står min lille elefant av tre. Og der hører han hjemme.

Siste figur som jeg vil vise frem, oppholder seg inne på barnerommet. Her har den selskap av masse bilder med flere av sine slektninger. For det er nemlig temaet inne på barneommet. Veggene er malt i beige og hvitt, med hvite møbler og sort sprinkelseng (har også sorte bildelister), og fargene kommer heller i tekstiler, bilder og (du gjettet kanskje..?) bokser :) Valgte å gjøre det sånn, så blir det enklere å forandre på rommet etterhvert som Knøttet vokser seg større. Og jeg synes også at det gjør slik at man får en nøytral fin bakgrunn, og så popper heller de andre tingene mer frem.


Og sammen med denne staslige uglen, finner du morsomme papirkuler ifra Søstrene Grene. Kunne ønske jeg kjøpte med meg mange fler, og flere størrelser! De kan brukes til så mye.. Vil henge i vindu, dekke på bordet med de, ha de liggende på hyller og i skap . Og i forskjellige farger til barnerommet, men kanskje litt mer nøytralt hvis jeg skulle hatt det i de andre rommene i huset. 

Før jeg sier takk for denne gangen, så ville den figuren her også si hei :)


Lille pusen min :) Som er litt nysgjerrig, men ikke alltid hun vil innrømme det ;)

Klemmer fra oss!




søndag 10. mars 2013

mix & match



Jeg liker veldig mye forskjellig stiler i interiør. Og hjemme hos meg er det en god blanding av flere stil retniner. I det siste så har jeg fått en forkjærlighet for det grafiske og helst sammen med det industrielle. Jeg synes det er stilig med de kontrastene man kan skape. Hvitt, sort, grått og kaste inn en farge som gult, turkis eller hvorfor ikke rosa? 
Jeg har så smått begynt å oppgradere det jeg har hjemme til en renere stil, som følger de to stilene jeg har nevnt. Soverommet er stedet jeg har begynt på blandt annet :)

(får bare unnskylde mobil blits her.. men sola var begynt å gå ned.. ;) )


Her skal jeg bygge på med flere rammer, (kanskje noen i sort..?) og bytte ut noe med bilder i sort/hvitt av sønnen min <3 og litt annet. Men det er en start :)




Og jeg elsker bokser!! Jeg kan ha bokser overalt i leiligheten.. Ikke noe problem! Disse er fra Søstrene Grene. Har enda flere av boksene deres. Klarte ikke holde meg til bare ett par stk ;)
Disse står da på kommoden inne på soverommet, og oppi de er det alt man trenger, men ikke vil ha fremme. Thank god for boxes. Vet ikke om det er andre som føler at en boks med lokk er absolutt noe av det beste man kan ha hjemme? 

I gangen har jeg gjort litt stikk imot hva man anbefaler om små rom. Jeg har malt veggene nesten svarte og har en kontrast vegg med sort tapet med gylne striper. Men jeg synes det ble bra, for jeg har brukt hvite detaljer for å løfte det opp og bryte opp det mørke.




Boksen på veggen i gangen skulle nå egentlig være til litt post og slikt.. Men den var nå veldig grei å putte Knøttet sine luer og diverse ting oppi. Like så greit, er veldig tilgjengelig og det er alltids en fordel.

De siste bildene går til stua. I sofaen, nærmere bestemt. Jeg har maaaaange puter i sofaen. Sånn er det når man jobber i interiør butikk, da bytter man tekstiler hele tiden. Hvertfall til hver sesong, og en ny innimellom det også. 95% av putene mine er fra Kremmerhuset. Har jobbet der i nesten 6 år, så det er nå ikke så rart ;) De har fått så mange fine nå.. Og jeg har fått med meg en hjem hvertfall av det nyeste.




Og her skal jeg også få inn mer av det grafiske etterhvert.. Men jeg får nesten ta dte en pute av gangen. Denne er fra Ikea :)

Da har dere fått sett litt mer av mitt lille hjem. 
Ønsker dere en kjempe fin kveld videre!

Klemmer fra m.j.


lørdag 9. mars 2013

Da starter vi...


Ja, da var jeg i gang... Morro!
Jeg kan jo starte med at jeg er litt shopping avhengig (min bedre halvdel vil nok si veldig avhengig), så hva er mer passende enn å starte med ett par av mine nyeste innkjøp. Og med det så får man også en liten feeling på hva slags stil jeg liker.
Om dagen så har jeg blitt ganske stjerne hekta, som jeg vet ganske mange har blitt, er nå ganske utbredt i interiør bildet i disse dager. Og hvorfor ikke henge seg på, det er jo så mange fine varianter!



Skulle jo helst vært noen blomster i den lille vasen på bildet..  Men hvor fort man glemmer når man er på senter og Knøttet begynner å gråte oppi vogna sin. Da går tanken om blomster rett ut av hodet.
Får sette det opp på handleliste neste gang!
I hvertfall ble stjernen med hjem, og jeg elsker den.. Kjøpt på Dorothea på Triaden senter, og er fra Bloomingville. De har så mye fint <3

Men før Knøttet begynte å bli lei, så rakk jeg også innom Kremmerhuset , hvor jeg også fikk plukket med meg litt av hvert. Blandt annet dette nydelige påskeegget..


Om det blir brukt er en annen ting.. men det var så fint! Matchet serviettene mine også ;) (er det noen andre som hørte Samboern sukke litt oppgitt over de setningene der?)
Dette ligger nå på spisebordet mitt inne i spisestua. Der inne er det mange skatter fra diverse interiør butikker. Skal få vist frem etterhvert ja ;) Er så koslig å sitte der inne å spise frokost og titte på alt det pene.



Fine lerkegreiner, som jeg virkelig sleit med å få tak i, oppi en enkel, grå vase sammen med litt forskejllig på ett stort sort zink fat på bordet. En liten smakebit av spisetsua. Som sagt vil vise mer etterhvert ;)

Men det får bli med dette denne gangen.. Knøttet har endelig sovnet, så da skal nok mor følge hans eksempel! (selvom det er lørdag.. skrekk og gru ;) )
Klemmer fra m.j